Jasmínová rýže pojmenovaný protože aroma-uvolňující během vaření. Pochází z Thajska, nicméně, je známý po celé Asii a Americe a Evropě.
Jasmínová rýže je také velmi zdravá, protože je lepek-free a dietní výrobek, tak to může být u malých dětí, lidí, kteří se starají o vedení, starší osoby, alergiky a osoby trpící celiakií a jiných gastrointestinálních onemocnění. Ale nejcennější aktivum této rýže je unikátní chuť, poněkud připomínající vůni jasmínu. Vzhledem k tomu, květinové aroma, obilí se nazývá "voňavé rýže".
S jemnou chuť jasmínovou rýží, pikantní poznámky dokonale zmírňuje tradiční jídla, tak to je široce používán zejména v thajské kuchyni jako základ pro mnoho exotických jídel a dezertů. To může být podáván spolu s kuřecím masem, plody moře a kešu oříšky. Šéfkuchaři doporučují směs jasmínovou rýží s tradiční pochutiny Thai: citronová tráva, která posiluje vůně jasmínu, galangal, zavedení celého kořeněná jídla, a vápno, pravé a celé citrus přízvuk.
Žádné komentáře:
Okomentovat